Zamieszczone przez lilo
Jakie Zamontować żarówki Xenonowe D2S
Zwiń
X
-
no widzicie jak masz nadal obawy zrób gdzieś w miejscu mało widocznym test np: strona wewnetrzna drzwi.Tagi: Brak
-
Witam Serdecznie
Jakie zamontować żarówki Xenonowe D2S 4300k czy 6000k
Jakie są różnice pomiędzy tymi żarnikami , jakie są montowane seryjnie ,
No i najważniejsze gdzie kupie nowe żarniki w rejonie Katowic
Pozdrawiam
-
oczywiście mowa o Octavii ? znam osobiście kierownika magazyny w ASO moge ci załatwić z rabacikiem
Nie przypominam sobie żebyś miał xeny :roll:
Komentarz
-
aby zamontować xenon d2s musiszy wysiągąc reflektor rozkręcić go potem trzeba go ustwaić dlatego w instrukcji wymiana polega na wykreceniu żarnika jego sie z tego co pamietam wkreca
Komentarz
-
Komentarz
-
A więc tak cena w ASO 650 zł a poza 150 - 200zł mówie o Ds2 35W st. kelwinów nie znam ale różnią się cyba kolorem światła 8)
Komentarz
-
wasyl, no własnie a gdzie poza ASO kupić (Sklep w naszych okolicach)
no i które lepiej zamontowac
Komentarz
-
bartolini1978 im większa temp tym wiecej światła nowe żarniki kupisz w dobrej cenie w hsk auto tyle że w krakowie
Komentarz
-
-
bartolini1978,
podaje ci namiary na hsk auto
tam masz kontakt z panem ROMAN NAWARA
Komentarz
-
i jak?Zamieszczone przez tomekjmoplGdyby kogoś interesowało - temperatury barwowe światła "na żywo" (ja mam 5800K)...
Komentarz
-
wg mnie to jest optimum - światło biało-niebieskie (czyli około 6000K) - szczerze mówiąc nie strzymał bym takiego fioletowego albo niebieskiego na maxa paszkwila :wink:
Komentarz
-
tomekjmopl, a ty masz orginały lampy czy montowales ... da sie na żarówce odczytac czy to 4500-czy 6000
Komentarz
-
dokupując żarniki sprzedawca powinien cię o barwę zapytać IMO, lub też jeśli mają np. jakieś tam philipsy w ofercie o konkretnej barwie, którą philips stosuje jako standard, to info o temperaturze tej barwy powinno być gdzieś tam na opakowaniu zawarte...
Komentarz
-
Ja niedawno wymienialem zarniki na Osram Xenarc - no i trafilem identyczne byly w serii. Ale teraz kupilbym chyba Philipsa - daja swiatlo o odcieniu bardziej niebieskim, osram wpada w zolty. Kupilem na allegro po 80zl/szt i szafa gra, tzn. swieci, jak narazie bezproblemowo. Nie jestem pewien jaka jest temp. barwy, ale chyba jest to 4300K - na zarniku nie jest to podane. Dobrze jest wymienic obydwa, bo inaczej bedziesz mial inna barwe swiatla lamp. Warto tez sie zastanowic nad prewencyjna wymiana pozostalych zarowek, bo przy kazdej takiej akcji czeka cie wyjmowanie reflektora, co wiaze sie ze zdjeciem zderzaka.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)
Komentarz
-
Komentarz
-
Maicroft, Ja jakos nie moglem dojsc do tego jak wyjac lampe bez zastosowania wariantu silowego. Ale chetnie dowiem sie jak to zrobic
Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
Komentarz
-
Komentarz
-
Ok, dzieki sprobuje nastepnym razem.Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
Komentarz
-
odgrzewam troche kotleta, mowa o wymiane zarówke a to mnie interesuje wlasnie. Duzo zachodu jest z wymiana np postojówek w lampach xenonowych ? wiem ze trzeba lampe wyjac, ale potem ?
drugie pytanie to jaki symbol ma zarowka od długich swiatel w tych lampach i czy sa jakies zamienniki 'la bluevison do tego aby nie bylo takiej dysproporcji w barwie w stosunku do samego xenonu.
Komentarz
-
lec, w o1 trzeba lampę wyciągać cała i odkręcać tył aby cokolwiek wymienić potem to sie prosto robi jak odkręcisz tył co do oznaczeń to h1 jest do długich a h3 do przeciw mgielnych
Komentarz
-
djczas, czyli taki zestawik mi zalatwia sprawe ? http://www.allegro.pl/item173232455_...stoje_w5w.html
dzieki
Komentarz
-
tak ale powiem szczerze ze ja mam 100 zapodane w długich bo inaczej przy standardowych nie widać prawie różnice jak włączysz długie
Komentarz
-
-
Komentarz